Estàs ací:Home Actualidad Noticias

POBLE DEMOCRÀTIC se suma a la manifestació del 18N per un Finançament Just

El partit d’estricta obediència valenciana, reivindica una millor finançació per al territori valencià.

El partit autonòmic, encapçalat pel jove historiador albalenc Agustí Zacarés, ha reivindicat la necessitat d’acodir tots junts a dita manifestació, siga quina siga la seua ideologia, puix consideren imprescindible una millora del finançament valencià per a poder millorar la calitat de vida dels valencians.

Entre les seues reclamacions, segons afirma Zacarés, “volem una finançació justa, majors quotes d’autogovern, una recuperació de l’estat de benestar, una aposta pel desenrroll sostenible, i un dret civil valencià”.

De la mateixa manera, convida a tots els valencians a “eixir al carrer eixe dia a reivindicar més units que mai, uns majors drets reconeguts en la nostra constitució”.

 

 

 

NO a la violència, SI a Valéncia

 NO A LA VIOLÈNCIA
 Siga quina siga, i vinga d’a on vinga.

 SI A VALÉNCIA
 Per un 9 d’octubre digne, i en pau.

El Poble Valencià vixqué ahir un 9 d’Octubre completament desvirtuat. La situació política i social de fòra de Valéncia marcà l’agenda en el dia nacional valencià, un fet, com a mínim, esperpèntic. 

Pel matí poguérem vore com la monopolisació de la provessó cívica per part de Compromís, el vallat de tot el recorregut evitant que els valencians pogueren participar de l’acte, i les banderes espanyoles predominants degut al conflicte català, marcaren un acte a on la Real Senyera quedà aïllada en un segon lloc.

Per a més inri, per la vesprada, les “estelades” independentistes catalanes marcaren el camí, impost des de fòra, cap a l’invisibilisació valenciana, la crispació social i finalment la violència. Una violència que mai pot justificar-se en una societat democràtica, a on al final els valencians som els únics que perdem. 

El 9 d’Octubre deuria servir per a recordar que som un Poble treballador, acollidor i valent, pero també per a reivindicar una finançació justa, unes inversions realistes… en definitiva la dignitat que el nostre poble mereix. 

En POBLE volem acabar en la politisació de la nostra dignitat, volem que el 9 d’Octubre sols hi haja banderes valencianes i no volem ser inclosos dins dels proyectes imperialistes d’atres territoris. Sense oblidar que volem tot això per a les persones, i no a pesar d’elles, per això la violència mai serà un camí vàlit. 

▶️ Contra els extremistes, volem un Poble Democràtic.

#9Octubre #9Oct #DiaNacionalValencià#NoALaViolència #Pau

 

Posicionament de POBLE respecte al Referèndum Català

 
A continuació detallem el posicionament oficial de POBLE respecte al Referèndum català del pròxim dumenge, resumit en 6 punts:
 
 Referèndum pactat i en totes les garanties democràtiques, garantisant la llibertat d'expressió.
 Ningú pot botar-se la llei sense conseqüències.
 L'escalada de tensió és una maniobra conjunta PP/JxS per a distraure de la seua mala gestió i corrupció.
 El model federal simètric és la solució més justa per a tots.
 Els valencians no serem moneda de canvi en la solució d'este conflicte.
 El Poble Valencià ha de quedar totalment al marge del procés independentiste català.
 
Salutacions

Senyeres al Balcó 2017

Des de POBLE, com a iniciativa política naixcuda de la Convenció Valencianista V2012, s'adherim a la campanya llançada per Convencio Valencianista,#SenyeresAlBalco2017 en motiu de la proximitat del 9 d'Octubre, dia Nacional Valencià.

Aixina que ya sabeu, vos convidem a tots a penjar les vostres Senyeres en els vostres balcons de casa, i inmortalisar-ho en una bona foto ??

+ info: https://www.facebook.com/ConvencioValencianista/photos/a.464666856940146.1073741828.442675922472573/1784603731613112/?type=3&theater
 

Contra l'utilisació partidista de la cultura

 

MANIFEST

CONTRA L'UTILISACIÓ PARTIDISTA DE LA CULTURA

Quan una partitocràcia està ferida de mort, els seus actors busquen noves fórmules per a perpetura-se. Apremiats perque cada dia és més notori el poder desmesurat dels polítics per a fer i desfer, la corrupció, la mala gestió i les seues mentir, busquen els clavills pels quals tornar a guanyar-se el beneplàcit dels votants. POBLE va nàixer en una única i ambiciosa meta, regenerar el panorama polític valencià i fer caure la partitocràcia en la que vivim.

Per a perpetuar-se, esta partitocràcia no dubta en utilisar qualsevol tema per a que el poble estiga dividit. Extorsionen al poble apelant als seus sentiments, la seua religió, nació, bandera, idioma, les seues pors… i aixina obliguen a posicionar-se a favor d’uns o dels atres en la falàtica premisa de estàs en mi o en contra meua. I aixina, enfrontant als de baix, ells continúen dalt, en les seues poltrones ben pagades i assegurant-se un futur millor gràcies a les portes giratòries.

La regeneració política implica, entre atres coses, entendre els llímits del joc polític. I eixe llímit deu d'estar, també, en no usar interessadament el sentiment i les senyes que nos definixen com a poble diferent i diferenciat.

En Valéncia sabem molt d’açò, novament la Llengua Valenciana serà debatuda per polítics en l'únic fi d'aprofitar-se del sentir de gran part de la població valenciana, en l'únic fi, no de defendre els postulats d'eixa part de la població, sino de marcar ralla en els que ara governen i traure rèdit electoral. I els valencians estem farts. Farts de la politisació d’una cosa que deuria ser tan natural com la llengua que es parla, farts de l’ambient de crispació i el conflicte que enfronta als valencians.

I estem més farts encara de que esta maniobra partidista la faça un partit que res ha fet en tots els anys que ha estat en el govern per la nostra llengua. Un partit que només ha tret esta bandera en anys electorals per a guanyar votants benpensants. Un partit que, ademés, ha segut nociu per a la normalisació i l'expansió del coneiximent i us de la Llengua Valenciana. Un partit que ha seguit de manera insidiosa les polítiques de despersonalisació i suplantació de la nostra llengua. ¿I ara volen abanderar la defensa de l'autoctonisme llingüistic?

En POBLE tenim una visió clara, no a l'us partidiste de la cultura, no a l'us partidiste de la llengua. El conflicte que en Valéncia tenim reaspecte a la nostra llengua, no deuria ser utilisat per cap partit polític, és un conflicte sociollingüístic que deu ser tractat dins dels àmbits científic i cívic-cultural.

Per això, des de POBLE, mai recolzarem escenificacions falses i buides de contingut com la que tindrà lloc la semana vinent en les Corts, en la que la partitocràcia tornarà a representar un sainet per a no solucionar cap conflicte i per a continuar dividint al poble.

Per una cultura lliure. Tornem-li el poder al POBLE.

 

Escriu-nos un Esta direcció de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per vore-la. o crida'ns al nostre teléfon 634 599 899